Marchewka z rodzynkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna marchewka jako dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z neutralnymi mięsami - np. filetem kurczaka z patelni grillowej, pieczonym kurczakiem, czy gotowanym mięsem. Lekko słodka i pachnąca.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500g marchwi
    -2 łyżki neutralnego w smaku oleju (rzepakowy, słonecznikowy itd.)
    -duża garść rodzynek
    -1/2 łyżeczki cynamonu
    -1 łyżeczka cukru

Marchewka z rodzynkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej. Dodać marchew, przesmażyć na średnim ogniu 5-7 minut. Całość posypać cukrem i cynamonem, dodać rodzynki. Wymieszać drewnianą łopatką. Smażyć kilka minut od czasu do czasu mieszając.
    Podawać na ciepło jako dodatek do dań głównych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy