Marchewkowa przekąska

0 (0 ocen)

Oryginalna przystawka lub przekąska np.w pracy.

Składniki:

  • Składniki.
    10 dag marchwi
    2 jajka
    50 ml oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki soli
    15 dag maki pszennej
    2 łyżeczki proszku
    1 łyżka orzeszków ziemnych wiórki
    1 łyżka parmezanu startego
    1 łyżka natki pietruszki
    pieprz

    Nadzienie.
    20 dag twarogu
    50 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka chrzanu
    pieprz biały
    Przybranie.
    1 marchew ugotowana
    kiełki rzodkiewki

Marchewkowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchewkę drobno zetrzeć.
    Jaja wymieszać z oliwka i solą. Mąkę wymieszać z proszkiem, orzeszkami, pietruszką i parmezanem i stopniowo dodawać do masy jajecznej, miksując.
    Dodać marchewkę i wymieszać, doprawić pieprzem.
    Włożyć do natłuszczonej małej keksówki i piec w temp. 180 stop.30 minut.
    Ostudzić ciasto.
    Nadzienie-wszystkie wyżej wymienione składniki wymieszać.
    Ciasto przekroić na 2 podłużne placki i przełożyć masą serową. Ozdobić marchewką i kiełkami.

Komentarze

Podobne przepisy

4.63 (258 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada marchewkowa