Marchewkowe ciasto Zuzi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto, jedno z moich ulubionychNie za słodkie - idealne - każdemu posmakujeTym razem w wersji bezglutenowej

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka,

    1 szklanka cukru,

    2 szklanki mąki(ja użyłam bezglutenowej schar),

    1 szklanka oleju (użyłam kokosowego),

    4 starte marchewki (średniej wielkości),

    2 łyżeczki sody,

    2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego),

    2 łyżeczki cynamonu mielonego.

Marchewkowe ciasto zuzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijać z cukrem aż uzyskają jasny kolor i zwiększą swą objętość.

    Dodać marchewkę i olej (kokosowy doprowadziłam do płynność, kiedyś piekłam z rzepakowym i też było pyszne).

    Dodać resztę składników.

    Po wymieszaniu wlać do blachy i piec ok. 45 minut w temperaturze +180ºC.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy