Marchewkowe frytki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 40 min

Takie nietypowe frytki z marchewki są pyszne i zdrowe.Przyrządza się je bardzo szybko.Mogą być samodzielną przekąską lub dodatkiem do drugiego dania.A ponieważ marchewka jest bardzo zdrowa to polecam takie o to frytki pachnące ziołami.

  • 40 min

Składniki:

  • marchewka (dowolna ilość )
    olej lub oliwa
    zioła prowansalskie według uznania
    czubryca biała według uznania

Marchewkowe frytki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w słupki,tak jak frytki.
  • 2. Pokrojone marchewki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.Następnie skrapiamy olejem lub oliwą ( niewielką ilością ) i oprószamy ziołami.
  • 3. Tak przygotowane frytki pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy