MARCHEWKOWE PULPETY

0 (0 ocen)

pulpety idalne na obiad dla najmłodszych

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    350 G miesa mielonego z łopatki
    3 marchewki
    2 cebule małe
    4 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 sucha bułka grahamka
    Mleko
    Vegeta
    Woda
    Ziele angielskie
    Liść laurowy

Marchewkowe pulpety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Marchew obieramy myjemy i ścieramy na drobnych oczkach . cebulę obieramy i siekamy bardzo drobno . czosnek przeciskamy przez praskę , wbijamy jajko . Grahamkę namaczamy w mleku . Wszystko wyrabiamy z mięsem ręką na jednolitą masę, doprawiamy Vegetą lub ulubioną przyprawą do mięsa . Formujemy małe kuleczki wkładamy na gotującą się wodę. Gotujemy około 20 minut i gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy