Ta zupka wyszła przez przypadek, kiedy testowałam nową maszynkę do mięsa i warzyw i użyłam nie tej końcówki co trzeba:)
Składniki:
- 3 swojskie duże kiełbasy
- 1 pęczek włoszczyzny( w tym muszą być co najmniej 2 duże marchewki)
- 1 -1,5 litra wody
- woreczek kaszy jęczmiennej
- 4 ziemniaki
Marchewkowy krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę zalewamy wodą i zaczynamy gotować. Kiedy doprowadzimy do wodę do wrzenia dodajemy starte na drobnych oczkach warzywa ( pietruszkę, selera no i marchewkę - co najmniej dwie duże) oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Mniej więcej po 15 min dodajemy kaszę i co chwila mieszamy.Gotujemy do miękkości kaszy. Doprawiamy zupkę sola i pieprzem.
Komentarze