Marchewkowy krupnik

0 (0 ocen)

Ta zupka wyszła przez przypadek, kiedy testowałam nową maszynkę do mięsa i warzyw i użyłam nie tej końcówki co trzeba:)

Składniki:

  • - 3 swojskie duże kiełbasy
    - 1 pęczek włoszczyzny( w tym muszą być co najmniej 2 duże marchewki)
    - 1 -1,5 litra wody
    - woreczek kaszy jęczmiennej
    - 4 ziemniaki

Marchewkowy krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę zalewamy wodą i zaczynamy gotować. Kiedy doprowadzimy do wodę do wrzenia dodajemy starte na drobnych oczkach warzywa ( pietruszkę, selera no i marchewkę - co najmniej dwie duże) oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Mniej więcej po 15 min dodajemy kaszę i co chwila mieszamy.Gotujemy do miękkości kaszy. Doprawiamy zupkę sola i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy