Marchewkowy przysmak

0 (0 ocen)

Przepis na to ciasto dostałam od cioci. Jest szybki, łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Smakuje całej mojej rodzinie.

Składniki:

  • - 200 ml oleju
    - Aromat migdałowy
    - 2 szklanki marchewki startej na drobno
    - 4 jajka
    - 1⁄2 szklanki cukru
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżeczki sody oczyszczonej
    - Szczypta soli

Marchewkowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowe ciasto 1. Przygotowanie:
    1. Jaja zmiksować z cukrem, dodać połowę mąki połączonej z proszkiem
    do pieczenia, sodą i solą, wszystko wymieszać.
    2. Dodać startą marchewkę wsypać resztę mąki.
    3. Następnie wlać olej oraz aromat i wszystko dokładnie wymieszać .
    4. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia,
    5. Piec około jednej godziny w temperaturze 180 stopni.
    6. Po upieczeniu lukrujemy (cukier puder z dodatkiem mleka).
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy