Marchewkowy schab

0 (0 ocen)

  • 50 min

Gdy szykuje w swoim domu uroczysty obiad często przygotowuje taki właśnie schab. Jest delikatny i aromatyczny więc posmakuje każdemu.

  • 50 min

Składniki:

  • Duży kawałek schabu(około 1,5-2 kg)
    5 marchewek
    Olej
    Przyprawy:
    Sól, pieprz ziołowy, papryka ostra i słodka w proszku, czosnek granulowany, kurkuma

Marchewkowy schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyj. Osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj przyprawami i odstaw na kilka godzin do lodówki(najlepiej na całą noc).
  • 2. Marchewki oczyść i pokrój w talarki
  • 3. Schab wyjmij z lodówki. Natłuśc olejem. Wstaw do naczynia żaroodpornego. Obłóż z wszystkich kawałkami marchewek i owiń folią aluminiową. Piecz około 1,5 do 2 godzin z temperaturze 180 stopni. Możesz 15 minut przed końcem pieczenia zdjąc folię, wtedy schab będzie ładnie przypieczony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy