MARMOLADKA MARCHEWKOWA

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna na kanapki :)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka drobno startej marchewki
    2 cytryny
    1,5 szklanki przegotowanej wody(chłodnej)
    2 szklanki cukru

Marmoladka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utartą marchew wkładamy do miski,cytrynę kroimy na połowę i wyciskamy sok,który dodajemy do marchewki.Skórki ścieramy na tarce na drobnych oczkach i również dodajemy do marchewki.Zalewamy wodą i odstawiamy na 1 godzinę.Następnie przekładamy do garnka i gotujemy 25 minut,gdy będzie gorące dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu często mieszając aż będzie marmoladka gęsta.Gorącą wlewamy do słoiczków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy