Marmurkowa babka z pomarańczą

0 (0 ocen)

Pyszna waniliowo-kakaowa babka

Składniki:

  • 5 jajek
    1 1/2 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    1 szkl. oleju rzepakowego
    1 szkl. wody
    3 szkl. mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    zielony lukier
    kandyzowana skórka pomarańczowa

Marmurkowa babka z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć mikserem na puszysty, jasny krem. Cały czas ucierając dodać małymi porcjami wodę, olej i mąkę. Miksować wszystko na gładką masę. Podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy z kominem wlewać na przemian ciasto po 4-5 łyżek. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez około 55-60 min.Po ostudzeniu polać lukrem i posypać skórką pomarańczową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy