MARMURKOWE JAJKA

0 (0 ocen)

  • 60 min

ŚWIETNIE WYGLĄDAJĄ

  • 60 min

Składniki:

  • jajka
    majonez
    pietruszka
    szynka
    sok buraczany lub zakwas buraczany

Marmurkowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane rozbijamy w kilku miejscach. Takie porozbijane jajka moczymy kika godzin w soku buraczanym. Kiedy minie czas oczekiwania obieramy je. Odcinamy kapelusik i delikatnie wyjmujemy żółtko. Żółtka mieszamy z posiekaną natką, startą na tarce szynką i majonezem. Ilość składników zależy od naszego smaku i gustu, ważne jest żeby masa nie była zbyt sucha. Nadziewać masą jajka. Przykryć kapelusikiem.

Porady

Zamiast majonezu można użyć śmietany lub jogoutu greckiego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy