Ciasto marmurkowe z gruszkami i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Całe jajka zmiksować z cukrem pudrem i solą na puch, zmniejszyć obroty, dodawać na przemian przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko, na koniec wlać roztopione masło , zmiksować razem.
Wlać połowę ciasta do blaszki 25x30 wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, poukładać obrane i pokrojone w kostkę owoce .
Do pozostałego ciasta dodać kakao, dokładnie wymieszać i wylać na owoce, wyrównać łopatką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 35-40 minut ( sprawdzić patyczkiem ). Wyciągnąć z piekarnika i polać polewą czekoladową ( 1 tabliczkę czekolady rozpuścić w rondelku z 2 łyżkami mleka lub słodkiej śmietanki )
Komentarze