Idealny dodatek do obiadu...wystarczy tylko otworzyć słoik zimą
30 min
Składniki:
1 kg fasolki szparagowej
na każdy słoik:
1 kawałek marchewki
1 ząbek czosnku
2 zielone pióra kopru
1 liśc laurowy
3 pieprze
2 ziela ang
zalewa:
3 szkl wody
1 szkl octu
1 niepełna łyżka soli
cukier- ok pół szklanki, ale możemy zrobić na swój smak co do
słodkości
Marynowana fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagówkę oczyszczamy, myjemy, obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10
minut. Po tym czasie odcedzamy, układamy w słoikach( ja kroję ja
mniejsze kawałki, ale można wkładać całe strąki). Do każdego słoika
wkładamy też koper, marchew, czosnek oraz przyprawy. Składniki zaleway
zagotowujemy, zalewamy fasolkę. Pasteryzujemy 10 minut.
Komentarze