Marynowana papryka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Idealna do pizzy lub zapiekanek na zimę.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg. papryki
    kilka ziaren pieprzu
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1/2 szklanki octu
    0,5 l. wody
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka cukru
    1 łyżka oliwy z oliwek

Marynowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić i pokroić w kosteczkę, włożyć do słoików. Przygotować zalewę: wodę zagotować z octem, oliwą, pieprzem, zielem, liściem, cukrem i solą. Gorącą zalewę wlać do słoików do pełna. Pasteryzować ok. 5 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy