Marynowana pieczeń

0 (0 ocen)

Pyszności :)

Składniki:

  • ZALEWA:
    2 szkl wody
    4 liście laurowe
    1 kostka rosołowa
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    szczypta chili

    DODATKOWO:
    1 kg pieczeni wieprzowej
    1 łyżka margaryny
    1 szkl bulionu
    szczypta ostrej papryki
    łyżka miodu

Marynowana pieczeń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę wymieszać i zagotować. Do zalewy włożyć mięso i zostawić na 24 godziny. Następnie mięso wyjąć z zalewy, włożyć do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego zalać bulionem i włożyć do nagrzanego piekarnika, Piec ok godziny w 200*.
    Po upływie godziny mięso wyjąć, wysmarować miodem i posypać papryką. Piec jeszcze 15-20 min, w otwartym naczyniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy