Marynowane czereśnie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1 kg czereśni z ogonkami
    kilka goździków
    łyżeczka imbiru
    Zalewa :
    1/4 litra wody
    40 dag cukru
    1/4 szklanki octu 10-proc.
    sól

Marynowane czereśnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie myjemy,osączamy i układamy w słoikach. Do każdego wsypujemy szczyptę imbiru i wkładamy po jednym goździku.
    Przygotowujemy zalewę :
    wodę zgotowujemy z cukrem i szczyptą soli. Wlewamy ocet,mieszamy. Gorąco zalewą napełniamy słoiki z czereśniami i pasteryzujemy 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy