Nadszedł czas na kolejny eksperyment z serem camembert. Tym razem postanowiłam go zamarynować. Ser gotowy jest już po 3-4 dniach. Dzięki marynowaniu ser zyskuje wspaniały aromat ziół.
Marynowany camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser camembert starannie przekrawamy na 3 plastry
2.czosnek obieramy. I kroimy w cienkie plasterki
3.Na dno słoika wrzucamy 3 pomidory suszone, kilka plasterków czosnku, 3 gałązki tymianku, oraz po 1 łyżeczce przypraw. Kładziemy Plastry serca camembert.
4.Całość zasypujemy pozostałymi ziołami kładziemy pozostałe gałązki tymianku i suszone pomidory. Całość powoli zalewamy olejem rzepakowym - olej musi zakrywać ser z wierzchu
5.Słoik zamykamy i odkładamy do lodówki na 3-4 dni
Komentarze