Moje ulubione mięsko ? Karczek i indyk.. Żeby obiad był bardziej wartościowy dodałam do niego warzywa : bakłażana, seler naciowy i marchewka. Po prostu pycha.
Marynowany karczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
Składniki marynaty wymieszaj ze sobą.
Karczek delikatnie rozbij, posól.
Każdy plaster karczku posmaruj marynatą. Odłóż do lodówki na min. 2 godziny
Marchewkę obierz,pokrój na mniejsze kawałeczki. Bakłażan przekój na pół, za pomocą łyżki pozbądź się gniazda nasiennego. Bakłażana delikatnie posól i odstaw na 10 min. Po tym czasie odlej wodę z bakłażana i pokrój go na plasterki.
Seler naciowy pokrój w mniejsze kawałeczki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż karczek. Całość posyp warzywami.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 40 minut
Komentarze