Mascarpone z jagodami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie , smaczne , orzeźwiające. Każdy polubi ten deser.

  • 20 min

Składniki:

  • 150 g jagód
    2 łyżki drobnego cukru
    250 g serka mascarpone
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
    3 - 4 łyżki śmietany 30 %
    pokruszone ciemne ciasto biszkoptowe, mogą być ciemne herbatniki

Mascarpone z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody posypać cukrem i gotować na wolnym ogniu 3-4 minuty pod przykryciem aż puszczą sok.
    Sok z cytryny zmieszać z cukrem pudrem.
    Powstały lukier połączyć z serkiem.
    Śmietanę ubić i dodać do serka.
    Na dno pucharków położyć biszkopt, potem gęstą masę z serka i wszystko
    polewamy jagodami z pysznym syropem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy