Masełko czosnkowe z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Uwielbiam raz na jakiś czas zjeść młode ziemniaczki z niewielką ilością masła. Gdy mam więcej czasu przygotowuje masło czosnkowe z ziołami z mojego malutkiego ogródka, ale co zrobić zimą gdy naturalne zioła ciężko dostać ? Polecam skorzystać z ziół w słoiczkach, produkuje takie np. Proeco

  • 5 min

Składniki:

  • 200 g masła (1 kostka)
    1 łyżeczka koperku ze słoiczka
    2 łyżeczki czosnku ze słoiczka lub 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    sól i pieprz

Masełko czosnkowe z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło musi mieć temperaturę pokojową. Masło razem z koperkiem i czosnkiem mieszamy łyżką. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Tak przygotowane masło możemy podawać jako dodatek do ugotowanych młodych ziemniaczków, ziemniaczków pieczonych na grillu lub zapiec grzanki posmarowane masełkiem.

Porady

Do masełka możecie dodać również inne ulubione zioła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy