Masełko krewetkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny dodatek na imprezę, smakuje wybornie i znika w zastraszającym tempie. ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g dużych krewetek
    100 g masła
    2 papryczki chilli
    szalotka
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
    ulubione pieczywo

Masełko krewetkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy kawałek masła i lekko podsmażamy drobno posiekany czosnek, szalotkę i papryczki. Następnie dodajemy pokrojone krewetki i smażymy dwie - trzy minuty.

    Dodajemy resztę masła i doprawiamy do smaku solą.

    Przygotowane masełko zlewamy do miseczki i wkładamy na dwadzieścia minut do lodówki.

    Podajemy z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy