Maślane ciasteczka

0 (0 ocen)

delikatne i chrupiące

Składniki:

  • Składniki :

    2 szklanki mąki,
    120g miękkiego masła,
    1 żółtko,
    1 jajko,
    1/2 szklanki cukru pudru,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    aromat waniliowy,
    1 łyżka kakao.

Maślane ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzyj z cukrem pudrem i aromatem waniliowym na puszystą masę. Dodaj jajko i żółtko. Zmiksuj chwilę. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia . Podziel ciasto na dwie części. Do jednej wysp kakao i połącz składniki. Dokładnie połącz składniki. Uformuj kulę, owiń w folię aluminiową i włóż do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkowuj i wytnij dowolne kształty..
    Piecz ciasteczka przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy