Maślane ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kruchutkie pachnące masłem ciasteczka.

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g masła prawdziwego
    0,5 szklanki cukru zwykłego
    1 łyżka cukru waniliowego
    3 żółtka
    2 łyżki gęstej śmietany 18 %
    1,5 szklanki mąki tortowej
    200 g marmolady wieloowocowej

Maślane ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maślane ciasteczka. 1. Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i śmietaną na gładką masę.
    Do masy wsypujemy mąkę i delikatnie łączymy na jednolite ciasto.
    Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy i wyciskamy małe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego.
    Do drugiego rękawa wkładamy marmoladę i dekorujemy nią nasze ciasteczka. Gotowe ciastka wkładamy do piekarnika na 20 -30 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy