Masło z pistacji i orzechów nerkowca

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób

Masło można połączyć z różnymi dodatkami, np. białą czekoladą (roztopioną), masłem oraz doprawić do smaku. Jest przepyszne i ciężko powstrzymać się od wyjadania go prosto ze słoiczka. Idealne jako baza do różnych mas, kremów i sernika. Sprawdzi się również w daniach wytrawnych.

  • 20 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • pistacje (solone)
    orzechy nerkowca
    (w proporcji 1:1)

Masło z pistacji i orzechów nerkowca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy przełożyć do malaksera i miksować przez kilkanaście minut.
    (Do uzyskania odpowiedniej dla nas konsystencji.)
    Gotowe masło przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy