MAZUREK KAJMAKOWY

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

z zeszytu

  • 3 godz.

Składniki:

  • 20 dag masła
    35-40 dag mąki krupczatki
    10 dag cukru
    1-2 łyżki śmietany
    2 żółtka

    MASA:

    masa kajmakowa gotowa /można ugotować samemu puszkę mleka skondensowanego używać wystudzone/
    sok z jednej cytryny
    konfitura malinowa

Mazurek kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto następnie zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 2 godziny.Następnie rozwałkować wylepić ciastem blaszkę i upiec ciasto w temperaturze 200 st C przez 20 minut.
    Konfiturę malinową wymieszać z sokiem z cytryny wyłożyć na ciasto następnie wylać masę kajmakową.Udekorować .Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy