Mazurek Kajmakowy wg JoannyG

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kocham robić różne cudeńka .

  • 60 min

Składniki:


  • Ciasto:
    500 g mąki,
    250 g margaryny,
    200 g cukru pudru,
    5 żółtek,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    cukier w prawdziwą wanilią i nutką kardamonu 1 opakowanie
    Masa na mazurek:
    powidła śliwkowe 150 gram
    masa krówko-wa kajmakowa,
    lukier z cukru pudru soku cytrynowego i barwnika pomarańczowego na ranty Mazurka i środek mazurka,posypka kolorowa na ranty Mazurka i środek mazurka , migdały listki jak ja to mówię na jedną cześć mazurka, masa kajmakowa idzie na druga część mazurka i jeden pisak lukrowy czerwony i zółty do napisu Alleluja smacznego.

Mazurek kajmakowy wg joannyg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mazurek Kajmakowy 1. Na stolnice wsypałam mąkę zrobiłam wgłębienie wbiłam żółtka dodałam cukier i cukier z prawdziwą wanilią i nutką kardamonu proszek do pieczenia i margarynę .Zagniotłam szybko ciasto. Na blaszkę położyłam papier do pieczenia i na to wyłożyłam ciasto widelcem robiłam dziurki aby lepiej upiekło się pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu polukrowałam boki mazurka i środek i posypałam posypką kolorową. Jeden bok posmarowałam powidłami i posypałam migdałami płatkami . Drugą część posmarowałam kajmakiem gotowym połowę puszki i zrobiłam napis Alleluja na kolorowo.

Komentarze

Podobne przepisy