Mazurek migdałowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

Zawsze ja piekę mazurki dla całej rodziny. Najwiekszą frajdą jest dekorowanie...

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki,
    jajko+żółtko,
    10 dag cukru,
    20 dag margaryny.

    Masa:
    4 jajka,
    25 dag cukru pudru,
    20 dag mlecznej czekolady,
    15 dag płatkow migdałowych,
    3 andruty.

Mazurek migdałowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię aluminiową i włożyć na 1/2 godz. do lodówki. Następnie wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36cm.
  • 2. Jajka ubić z cukrem. Czekoladę zmiksować za pomocą blendera, dodać do jajek. Dodać migdały oraz pokruszone andruty. Masę wyłozyć na ciasto.
  • 3. Piec ok. 30 in w temp. 180 st. Przestudzić i polać polewą lub stopioną czekoladą. Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy