ciasto ;30 dag mąki krupczatki 15 dag masła 10 dag cukru 3 żółtka 1 łyżka oleju kokosowego
masa pomarańczowa ;4 pomarańcze 1 cytryna 45 dag cukru 1, 5 litra wody 10 dag migdałów i 10 rodzynek masa kajmakowa 1 galaretka pomarańczowa
Mazurek pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zarabiamy i pieczemy ciasto na złoty kolor . Układamy ciasto także na bokach formy .
Pomarańcze i cytrynę obieramy kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka razem z woda i cukrem .Smażymy na gęstą przejrzystą masę mieszając .Gdy masa jest już gotowa wsypujemy galaretkę pomarańczowa migdały i rodzynki mieszamy chwile .Na spodzie upieczonego ciasta smarujemy kajmakiem potem wylewamy masę dekorujemy .Ostudzone placek wkładamy do lodówki .
Komentarze