Mazurek pomarańczowy

0 (0 ocen)

Na każdym wielkanocnym stole powinien się znaleźć taki smakołyk....

Składniki:

  • -migdały mielone 20 dkg
    -aromat migdałowy 6 kropli
    -cukier puder 1 szklanka
    -białka jaja kurzego 2 sztuki
    Polewa
    -biała czekolada 10 dkg
    -śmietana 30 % 6 łyżek
    -aromat cytrynowy 5 kropli
    -pomarańcza kandyzowane
    -konfitura pomarańczowa 1 słoiczek

Mazurek pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielone migdały, utrzeć z cukrem pudrem, białkami i aromatem, aż masa zgęstnieje .
    Wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą, dwie blaszki o średnicy 18 cm.
    Piec w temperaturze 175 stopni około 40 minut, do suchego patyczka.
    Na ciepłym cieście, rozsmarować konfiturę, odstawić do przestudzenia.
    Czekoladę zetrzeć na tarce, dodać śmietanę,aromat, podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia składników, cały czas mieszając.
    Rozsmarować polewę na konfiturze, dekorować pomarańczami kandyzowanymi .
    SMACZNEGO!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy