Mazurek serowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

Pieczenie to moja największa pasja...

Składniki:

  • CIASTO:
    30 dag mąki pszennej,
    25 dag margaryny,
    10 dag cukru pudru,
    2 żółtka.

    MASA:
    1/2 kg twarogu,
    25 dag cukru,
    sok z cytryny,
    2 białka,
    łyżeczka aromatu migdałowego.

    POLEWA:
    5 dag cukru,
    15 dag mlecznej czekolady,
    3 łyżki mleka.



Mazurek serowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na 20 min włożyć do zamrażalnika. Następnie rozwałkować, przełożyć na natłuszczoną blaszkę o wym. 26x36cm. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 20 min w temp. 180st
  • 2. Ser zemleć, utrzeć go z cukrem, olejkiem i sokiem z cytryny. Dodać pianę z białek. Rozsmarować na podpieczonym spodzie, piec 35 min w temp. 180st.
  • 3. Mleko z cukrem podgrzać. Dodać połamaną czekoladę, rozpuścić. Polać ciasto. Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy