Mazurek turecki z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej patelni prażymy kasze mannę aż nabierze słomkowego koloru.
Orzechy laskowe mielimy w malakserze.
W garnku o grubym dnie gotujemy mleko z margaryna i cukrem. Wsypujemy kaszę i gotujemy aż masa zgęstnieje.Studzimy.
2.Ubijamy jajka na puszysta masę.
Wlewamy do kaszy.
Miksujemy.
Wsypujemy kolejno rodzynki, orzechy laskowe,wiórka kokosowe. Miksujemy.
Przelewamy masę do tortownicy o średnicy 26 cm .
3.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 25 minut.
4.Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i polewamy polewą czekoladową .
Śmietanę ,cukier i kakao podgrzewamy w rondelku do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Komentarze