Mazurki pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tym razem skorzystałam z maślanych, delikatnych, gotowych figurek - ciastek o smaku pomarańczowym. Ja je tylko delikatnie ozdobiłam i na zdobienie poświęciłam dużo czasu.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie gotowych mazurków o smaku pomarańczowym, jajka, zające(ja kupiłam w cukierni)
    Do dekoracji:
    Masa kajmakowa, rodzynki, suszona żurawina, płatki migdałowe, suszone morele, kolorowe cukry(u mnie brązowy, zielony), drobne cukierki, płatki białej i deserowej czekolady, polewa czekoladowa ciemna).

Mazurki pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: gotowe mazurki dowolnie udekorować masą kajmakową, czekoladową, bakaliami. Schłodzić.

Porady

1.do dekoracji można dodać również twardą marmoladę pomarańczową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (199 ocen)

Zdobywca nagrody

Mini mazurki kajmakowe