MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy znudziła Wam się już zwykła panierka z bułki tartej polecam wiórki kokosowe - danie od razu nabiera nowego, ciekawego smaku

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300-400 g medalionów z indyka
    2 jajka
    1 szklanka wiórków kokosowych
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Medaliony indycze w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Medaliony z indyka, myjemy i osuszamy. W jednym talerzu rozbełtujemy jajka, a na drugi talerz wysypujemy wiórki kokosowe. Medaliony przyprawiamy z obu stron pieprzem oraz solą i panierujemy - najpierw w jajku, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, ponownie maczamy w jajku i na końcu drugi raz obtaczamy w kokosie. Powtarzamy tę czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor.
    Podajemy z ziemniakami tłuczonymi, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy