Meduzy z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Małe słodkości dają dużo radości

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dag maki

    25 dag margaryny

    5 dag drozdży

    ½ szklanki mleka

    jajko


    Farsz:

    1,5 szklanki wiórek kokosowych

    pół szklanki migdałów

    pół szklanki startej czekolady

    3 białka

    łyżka mąki

Meduzy z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie posiekaj nożem. Następnie zagniec ciasto, owiń w ściereczkę i wstaw do garnka z ciepłą wodą.

    2. Przygotuj farsz. Białka ubij na sztywna pianę. Dodaj makę, migdały, wiórki i czekoladę. Wymieszaj.

    3. Gdy ciasto wypłynie na wierzch wyjmij je . Rozwałkuj i wykrawaj krążki. Na każdy nakładaj wymieszane składniki nadzienia i dokładnie zlepiaj palcami.. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu udekoruj czekoladą i migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy