Meksykańska jajecznica

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jajecznica usmażona po Meksykańsku, taka usmażona z pomidorem, papryczkami ostrymi i kiełbasą chorizo.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula połowa
    kiełbasa chorizo kilka plasterków
    papryczki chili 1-2 szt.
    pomidor 1 szt.
    jajka kurze 3 szt.
    natka pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    kminek szczypta
    kurkuma szczypta

Meksykańska jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Meksykańska jajecznica. 1. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki, plasterki kiełbasy chorizo, pokrojoną w pół plastry cebulę.
  • Meksykańska jajecznica. 2. Gdy cebula ładnie się zeszkli, dodajemy na patelnię pokrojonego w plasterki pomidora, smażymy aż pomidor puści sok. Całość doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i kurkumą.
  • Meksykańska jajecznica. 3. Wbijamy jajka i smażymy do ich ścięcia się, posypując natką pietruszki. Jajka lekko mieszamy na koniec smażenia.
  • Meksykańska jajecznica. 4. Tak usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowego wypieku chlebem.

    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy