Meksykańska uczta

0 (0 ocen)

  • 40 min

Feria czerwonych kolorów- papryka, pomidorki cherry, czerwona fasola oraz ostra mieszanka smaków czyli moje chili con care.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g makaronu penne
    500 g mięsa mielonego wieprzowego
    4 duże pieczarki
    1 duża biała cebula
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    7 pomidorków cherry
    3 ząbki czosnku
    1 papryczka chilli
    150 g czerwonej fasoli
    5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    Zioła prowansalskie
    Pieprz
    Sól
    Ostra czerwona papryka
    Słodka czerwona papryka
    Pieprz cayenne
    Oliwa z oliwek

Meksykańska uczta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, czerwoną i zieloną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Przygotowane mięso mielone łączymy z makaronem penne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy