Meksykański król imprez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Cebulę posiekać.
Podsmażyć wraz z mięsem i przecierem pomidorowym.
Doprawić solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.
2. Pieczarki obrać, poszatkować, podsmażyć.
3. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
4. Kapustę poszatkować.
Na dnie szklanego naczynia ułożyć warstwowo:
-kapustę
-pomidory
-podsmażone mięso
-pieczarki
-kukurydzę
-fasolę
Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
Powstałym sosem polać sałatkę.
Posypać tartym serem.
Wierzch sałatki udekorować pokruszonymi chipsami.
Wzdłuż brzegów poukładać chipsy w całości tak by tworzyły koronę.
Porady
Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin do przegryzienia
Komentarze