Meksykańskie cudo

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wyśmienite danie dla zapracowanych, mięso z kurczaka z warzywami, sosem meksykańskim z makaronem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Sól
    • 1 łyżka przyprawy do grosa
    • Olej do smażenia
    • ½ opakowania makaronu świderki
    • Cebula
    • Papryka czerwona
    • Papryka żółta
    • 4 ogórki konserwowe
    • 410 g puszki fasolki czerwonej
    • 520 g sosu meksykańskiego
    • 15 dag sera żółtego

Meksykańskie cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą.
    Mięso układamy na makaronie.
  • warzywa 2. Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki.
    Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański.
    Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
  • danie 3. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy