Meksykańskie skrzydełka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni spędzam sporo czasu, gotując dla rodziny. Ta potrawa to mój pomysł na obiad.

Składniki:

  • ● 1 kg skrzydełek
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 3/4 szkl. pikantnego keczupu
    ● kostka rosołowa
    ● 3/4 szkl. soku z cytryny
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej

Meksykańskie skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka krótko obgotowujemy
    z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.
    Studzimy. Usuwamy
    lotki. Obtaczamy w mące
    i smażymy na oleju na rumiano.
    Układamy na blasze.
  • 2. W 1/2 litra wrzącej wody
    rozpuszczamy kostkę rosołową.
    Dodajemy cukier,
    keczup i sok z cytryny.
    Zalewamy skrzydełka. Posypujemy
    obranym i posiekanym
    czosnkiem. Pieczemy
    ok. godziny w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy