Obecnie piszę pracę magisterską i nie mam czasu na nic.Wycwaniłam się i gotuję sobie zupę meksykańską, która starcza na 2-3 dni.Obok komputera i stery książek na moim biurku zawsze stoi talerz z zupką
Meksykańskie szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej patelni smażymy, od czasu do czasu mieszając, mięso mielone z drobno pokrojoną cebulą i papryką (pokrojona w kostkę). Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią, ziołami prowansalskimi i chili lub tabasco. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
2.W tym samym czasie w garnku zagotowujemy 1/2 litra wody i wrzucamy kostki rosołowe.
3.Gdy rosół się zagotuje, wrzucamy mięso mielone z cebulą i papryką. Następnie dodajemy całą zawartość puszek fasoli i kukurydzy wraz z zalewą. Zupę doprawiamy przecierem pomidorowym i zaklepką z mąki.
SMACZNEGO :)
Komentarze