Metka z boczku wędzonego i cebuli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie. Smakuje jak metka.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek 40 dag
    cebula 1 szt.
    łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
    ulubione zioła do smaku

Metka z boczku wędzonego i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Metka z boczku wędzonego i cebuli 1. Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy razem z cebulą przez sitko 3-4 mm. Zmielony boczek z cebulą polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku ulubionymi ziołami. Przechowujemy w lodówce, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.

    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy