Miękkie cytrynowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Bardzo smaczne o cytrynowym aromacie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g masła
    100 g cukru
    skórka starta z 1 cytryny
    sok z połowy cytryny
    1 jajko
    1 żółtko
    2 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/2 szklanki cukru pudru

Miękkie cytrynowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zmiksować z cukrem i skórką cytryny, dodać żółtko, jajko i sok z cytryny. Razem wszystko zmiksować. Dodać mąkę, proszek i sól. Wszystko wymieszać. (Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie można dodać trochę więcej mąki). Ciasto nabierać łyżką tworząc niewielkie kulki i obtaczać w cukrze pudrze. Ułożyć na blaszce i piec w 180 * C przez ok. 20 min. aż będą lekko rumiane. Po ostudzeniu można je posypać cukrem pudrem lub ozdobić lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy