Miękkie gofry kokosowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Miękkie z bardzo wyczuwalnym smakiem kokosa. Co prawda skórka nie robi się chrupiąca, ale i bez tego są dobre.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1/4 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    25 g masła
    1/2 szklanki mąki kokosowej
    1/4 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    cukier puder do oprószenia

Miękkie gofry kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubijamy ze szczyptą soli, po czym dodajemy po trochu cukier (cały czas ubijając, by się rozpuścił).

    Następnie dodajemy wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Na koniec wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło i jeszcze chwilę ucieramy.

    Smażymy na złoty kolor w mocno rozgrzanej gofrownicy.

    Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy