Mielona z piekarnika. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wraz z namoczoną i odciśniętą bułką, pokrojoną w drobną kostkę cebulką, jajkiem, przyprawami, czosnkiem i koncentratem wyrobić na gładką masę, w razie gdyby masa była zbyt rzadka dosypać nieco bułki.
Blachę lekko posmarować margaryną (aby kotleciki nie przywierały).
Pieczarki pokroić w grube plastry. Ser w kostkę.
Z mięsa formować kotleciki z wgłębieniem w środku. Do każdego "dołka" włożyć po 2 plastry pieczarek, posypać szczyptą soli, posmarować kleksem z ketchupu, położyć kostkę sera.
Kotleciki wstawić do nagrzanego do 170stopni piekarnika, piec ok. 45min. z włączonym termoobiegiem.
Porady
Zajadać z ulubioną surówką i ziemniaczkami co by było treściwiej.
Komentarze