„Mielone” – baza kiełbasa/pieczarki/kapusta biała

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pomysł na takie „mielone” powstał po weekendzie . Czyszcząc lodówkę i dbając o to by nic się nie zmarnowało. A wyszły naprawdę super.

  • 25 min

Składniki:

  • 350g mix kiełbas / wędlin
    200 g posiekanej młodej kapusty
    4 jajka
    1 bułka
    2 cebule
    200 g pieczarek
    Tłuszcz
    Bułka tarta do panierki
    Vegeta/ pieprz
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego

„mielone” – baza kiełbasa/pieczarki/kapusta biała - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędliny zmielić. Kapustę poszatkowaną drobno sparzyć wrzątkiem. Cebule obrać pokroić w kosteczkę i na tłuszczu zeszklić dodając umyte pokrojone pieczarki. Bułkę namoczyć w wodzie.
    Do zmielonych wędlin dajemy kapustę następnie przestudzone pieczarki z cebulą i na koniec odciśniętą bułkę. Wyrabiamy masę mięsną. Następnie wbijamy jajka i dajemy przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Formujemy mielone i obtaczamy w bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy