Mielone faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mielone całkiem inaczej.

  • 50 min

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego
    300 g pieczarek
    duża cebula
    2 jajka
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej

Mielone faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy. Na końcu przyprawiamy i studzimy.
  • 2. Do mięsa wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą, przyprawiamy i mięszamy. Mięso faszerujemy smażonymi pieczarkami i tworzymy dość duże kule.
  • 3. Tak powstałe kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej a następnie smażymy na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy