Mielone odmienione

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Trochę inne kotlety mielone

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone wieprzowo-wołowe: 30 dekagramów
    - parówka: 1 sztuka
    - duży plaster żółtego sera: 1 sztuka
    - jajo: 1 sztuka
    - bułka: 1 sztuka
    - zioła prowansalskie: 0.5 łyżeczki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierki około: 0.5 szklanki
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki

Mielone odmienione - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć, rozdrobnić. Do mięsa dodać jajo, namoczoną bułkę, sól, pieprz i zioła. Wyrobić na jednolitą masę. Ser i parówkę przeciąć na 4 części. Mięso podzielić również na 4 części. Parówkę owinąć serem i okleić mielonym mięsem (tak zrobić 4 kotlety). Panierować w tartej bułce, smażyć na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy