Mielone otulone szynką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Lekkie urozmaicenie tradycyjnych kotletów mielonych. Zyskują na wyglądzie i smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • - 500g dowolnego mięsa mielonego
    - 1 jajko
    - ząbek czosnku
    - 2-3 łyżki bułki tartej
    - sól, pieprz do smaku
    - plastry szynki ( u mnie cygańska ).
    - olej do smażenia

Mielone otulone szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników wyrobić mięso mielone, i formować, podłużne, nie za grube kotleciki.
  • 2. Każdy surowy kotlet owinąć plasterkiem szynki. Następnie smażyć, na patelni z olejem, na małym ogniu, po parę minut z każdej strony, Tak aby szynka się przypiekła i mięso nie było w środku surowe. Można podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy