Mielone w cieście croissant

0 (0 ocen)

  • 40 min

W kuchni zaczęłam dopiero niedawno eksperymentować :) A to jedno z moich ulubionych dań :)

  • 40 min

Składniki:

  • 6 trójkątów ciasta croissant
    500g mięsa mielonego
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    200g pieczarek
    1 cebula
    szklankę startego sera żółtego

Mielone w cieście croissant - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto croissant podziel na trójkąty i ułóż np. na podstawie tortownicy, jeden obok drugiego, tak aby podstawy trójkąta zachodziły na siebie.
    2. Papryki, pieczarki i cebulę umyć - oprócz cebuli - i pokroić w kostkę. Następnie podusić na wolnym ogniu.
    3. Mięso mielone przyprawić do smaku i podsmażyć na patelni.
    4. Warzywa i mięso wymieszać. Dodać do tego starty ser żółty.
    5. Na przygotowane ciasto croissant nakładać łyżką przygotowane mięso.
    6. Czubek trójkąta zawinąć tak aby przykryć farsz, delikatnie łącząc z podstawą ciasta. Tak żeby nam się ciasto nie odkleiło.
    7. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Piec około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy