Mielone w cieście croissant - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto croissant podziel na trójkąty i ułóż np. na podstawie tortownicy, jeden obok drugiego, tak aby podstawy trójkąta zachodziły na siebie.
2. Papryki, pieczarki i cebulę umyć - oprócz cebuli - i pokroić w kostkę. Następnie podusić na wolnym ogniu.
3. Mięso mielone przyprawić do smaku i podsmażyć na patelni.
4. Warzywa i mięso wymieszać. Dodać do tego starty ser żółty.
5. Na przygotowane ciasto croissant nakładać łyżką przygotowane mięso.
6. Czubek trójkąta zawinąć tak aby przykryć farsz, delikatnie łącząc z podstawą ciasta. Tak żeby nam się ciasto nie odkleiło.
7. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Piec około 20 minut.
Komentarze