Mielone W Stylu Dowolnym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jak już pisałam, bardzo lubię eksperymentować w kuchni. Często mieszam ze sobą składniki znalezione w lodówce, których normalnie użyłabym w zupełnie innych daniach. I tak - mielone mięso miało być do spaghetti, a ser do sałaty...

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    150 g sera duńskiego lub feta
    dwa jajka
    bułka tarta
    pieprz
    pieprz ziołowy
    lubczyk/czosnek niedźwiedzi/pietruszka/tymianek

Mielone w stylu dowolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki w misce. 1. Do miski wkładamy mięso, wbijamy jajka. Ser kroimy w kostkę o dowolnej grubości (według uznania), dodajemy do reszty. Dodajemy przyprawy. Podczas wyrabiania podsypujemy bułką tartą, aż uzyskamy odpowiednią, kleistą konsystencję.
  • Kotlety na patelni. 2. Formujemy kotlety, nie obtaczając ich już w bułce kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy aż będą rumiane. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

* Do mięsa można dodać dowolne zioła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy